Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate padanje

  • 11. 02. 2018
Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate padanje

V svetu sanj so sanje o padanju še ene izmed tistih, ki se kar precej pogoste. Ponavadi se tik preden pademo, zbudimo, le redko se zgodi, da zadanemo tla.

Tako kot pri ostalih sanjah je tudi za nastanek sanj o padanju več razlogov. Večinoma so ti razlogi povezani z izgubo nadzora nad določeno situacijo v vsakdanjem življenju. Lahko se tiče službe, šole ali medsebojnih odnosov.

Tipi sanj o padanju:

Sanje, da izgubite ravnotežje

Sanje o izgubi ravnotežja nakazujejo na vaše osebne težave. Morda se v tem trenutku ne počutite dovolj stabilno in v svojem življenju potrebujete usmeritev. Poiščite pot, da boste postali samozavestnejši. Ko sanjate, da izgubite ravnotežje in padete, se vprašajte, kdo je bil takrat ob vas. Lokacija in ljudje so pomembni, da boste takšne sanje lahko bolje razumeli.

Sanje, da vas nekdo potisne

Vas je nekdo potisnil in ste padli? Bi lahko bila ta oseba vzrok, da ste bili potisnjeni na rob svojih zmogljivosti v realnosti? Kje ste, ko vas nekdo potisne? Ali padete do smrti? Kako se počutite preden padete in kako po tem? Se morda počutite, da počnete nekaj proti svoji volji? Če osebe, ki vas potisne, ne prepoznate, lahko to simbolizira, da morda v življenju določenim stvarem dajete prevelik poudarek. Kadar osebe ne vidite, lahko to pomeni, da določenih svojih lastnosti ne želite videti oz. si jih priznati.

Sanje, da izgubljate oprijem

Tudi sanje, da izgubljate oprijem in ste le trenutek oddaljeni od tega, da padete, so precej pogoste. Te sanje nakazujejo potrebo po konstantnosti v vsakdanjem življenju. Morda ste ravno v takšni življenjski situaciji, da nimate nadzora nad dogodki in ljudmi v svoji okolici. Obstaja verjetnost, da potrebujete nekaj novega in želite raziskovati nove stvari. Pogosto je v ozadju tudi občutek, da ste na tej točki življenja preprosto obstali.

Sanje, da se držite

Če sanjate, da se nečesa držite in se na moč trudite, da ne bi padli, lahko pomeni, da trenutno želite popraviti določeno situacijo, nad katero ste že pred časom začeli izgubljati nadzor. To se lahko tiče vašega razmerja, odnosov s prijatelji, družino. Te sanje so lahko zelo grozljive vse dokler ne prepoznate težav v svojem realnem življenju in jih poskušate rešiti.

Sanje, kako ste padli

Če ste v sanjah padli na tla z obrazom naprej, je morda to pokazatelj korenitih sprememb na osebnem področju. Če ste padli na hrbet, lahko to simbolizira potrebo, da od bližnjih pričakujete več podpore. Če ste padli na roke, morda potrebujete pomoč na več področjih, pa si tega nočete priznati. Če ste padli v vodo, pa lahko pomeni, da ste trenutno čustveno zlomljeni in se nikakor ne morete dvigniti nad svoje težave.

Sanje, da vam spodrsne

Sanje, da vam spodrsne in da morda ravno to vodi v vašo smrt, je resnično grozljiva izkušnja, pa četudi samo v sanjah. Če vam v sanjah pogosto spodrsne in padete, lahko to pomeni, da v resničnem življenju strmoglavite na več področjih, kar vam povzroča čustveno stisko.

Sanje, da ste na robu

Sanje, da ste na robu pečine ali skale in imate občutek, da boste vsak trenutek padli, morda nakazujejo, da morate vaš življenjski slog nekoliko upočasniti. Se vam zdi, da živite na robu? Sprejemate tvegane odločitve? Povsem verjetno je, da se morate nekoliko prizemljiti, tako fizično kot psihično.

Sanje, da pristanete na dnu

Sanje, da pristanete na dnu večje, globoke jame, lahko predstavljajo konec nečesa v vašem življenju, ni nujno, da ravno po vaši volji. Se vam morda zdi, da se dotikate dna življenja? Je lahko to povezano z vašim razmerjem ali morda s službo? 

Še nekaj razlogov, zakaj v sanjah padamo:

  • Strah pred izgubo službe.
  • Izguba položaja v družbi ali službi.
  • Strah pred koncem razmerja.
  • Izguba nadzora nad določeno situacijo.
  • Neuspeh v ljubezni.
  • Pomanjkanje samozavesti.
  • Zadrega, da vam morda nekaj ne bo uspelo.
  • Stvari ne gredo v smer, v katero bi si vi želeli.
  • Negotovost.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja