Pomen sanj: kaj pomenijo sanje, da vas nekdo lovi

  • 25. 02. 2018
Pomen sanj: kaj pomenijo sanje, da vas nekdo lovi

Zagotovo ste že sanjali, da vas nekdo lovi oz. da pred nekom bežite. Zbudili ste se prestrašeni, vse skupaj pa je bilo kot v kakšni grozljivki. Občutka takšnih sanj se ni tako preprosto znebiti. Tovrstne sanje imajo lahko več različic. In kaj dejansko sploh pomenijo?

Sanje, da pred nekom bežite, so precej pogoste. Morda se zjutraj niti ne spomnite točnega poteka sanj, niti oseb v njih, vendar vas zjutraj kljub temu spremlja neprijeten občutek. Takšne sanje na splošno simbolizirajo strah, jezo in vaš odnos s samim sabo.

Včasih so sanje o bežanju lahko tudi posledica reagiranja možganov na določene nevarne dogodke, ki so se vam zgodili v realnosti. 

Najpomembnejše je, da se po teh grozljivih sanjah zavedate, da so konec koncev to le še ene sanje in da ste popolnoma varni. Morda so sanje odsev določenih notranjih vprašanj, ki jih vaši možgani želijo predelati. Če želite vedeti pomen vaših sanj o bežanju, si preberite nekaj interpretacij.

Sanje, da vas lovijo ljudje

Te sanje so običajne in neprijetne kot prehlad. Sanje, v katerih vas lovi druga oseba so ponavadi vezane na strahove glede točno določenih dogodkov v realnem življenju. Morda se izogibate situacijam in jim poskušate pobegniti. Prostor med vami in zasledovalcem lahko včasih razkrije podrobnosti o tem, kaj vas teži. Če se zasledovalec približuje, je to lahko znak, da je vsaka težava, ki jo poskušate izriniti iz svojega uma, le še bolj pereča.

Sanje, da vas nekdo lovi, lahko odražajo tudi nedavno doživeto travmo.

Sanje, da vas lovijo živali

Ali vas v sanjah zasleduje jezen lev, morda tiger? Ko živali napadajo vašo nezavedno plat, lahko pogosto simbolizirajo potlačeno jezo. V takšnem primeru vaša podzavest vzame vsa slaba čustva in jih projecirala v "divje" živali.

Sanje, da lovite nekoga drugega

Če ste v sanjah vi tisti, ki počne grozljivo preganjanje, je to lahko znak, da se poskušate približati osebam v svojem življenju, za katere menite, da so vas zapustile. Vprašanje, če je to vredno.

Sanje, da vas zasledujejo

Če ste to izkušnjo doživeli v resničnem življenju, so te sanje lahko del načina, kako se je vaš um spoprijel s to travmo. Sicer pa lahko te sanje pomenijo, da v vašem življenju obstaja velika težava, ki pa jo zanemarjate.

Sanje, v katerih so vas ugrabili

Sanje, da vas je nekdo ujel ali zadrževal za talca, lahko simbolizirajo, da se v vsakdanjem življenju počutite ujete. To lahko predstavlja vašo službo, partnerja ali drug element v vašem vsakdanu, ki ga ne nadzorujete več z lahkoto. Sanje o ugrabitvi so lahko povezane tudi z zanikanjem določenih nazorov v vašem življenju.

Sanje, da vas oropajo

Sanje, da so vam vdrli v hišo ali vas oropali, lahko pomenijo, da se počutite nemočne v določenih situacijah v budnem stanju. Morda ste pred kratkim doživeli velike spremembe v življenju in se še vedno prilagajate.

Sanje, da se borite z napadalcem

Vse grozljive sanje ne pomenijo vedno občutka popolnega brezupa. V nekaterih sanjah morda udarite nazaj, ste močni in se bojujete. Bojevanje v sanjah sicer lahko nakazuje vaš notranji nemir, napadalec, s katerim se borite, pa lahko predstavlja težave, ovire, ki se jim v realnosti želite izogniti.

Če se v sanjah želite boriti, je to lahko znak, da se v življenju želite premakniti naprej, vendar vam do sedaj to še ni uspelo.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja