Razstrupljanje po božično-novoletnih praznikih

  • 4. 01. 2018
Razstrupljanje po božično-novoletnih praznikih

Božično-novoletni prazniki so zagotovo komu prinesli tudi manj prijetno darilo – kakšen kilogramček ali dva preveč. Da se boste prve dni januarja počutili bolje, storite nekaj zase in vaše telo popraznično očistite in razstrupite. Preberite 5 preprostih rešitev za boljše počutje.

Pijte veliko vode.

Voda spodbuja delovanje ledvic in s tem izloča odpadne snovi iz telesa. Če ste v prazničnih dneh pojedli ogromno težke hrane, je pitje vode še toliko bolj pomembno. Uredila se vam bo prebava in počutili se boste veliko bolje. Če vam sama voda ne diši preveč, lahko vaš organizem prečistite tudi s pitjem zelenega čaja z limono.

Jejte bolj zdravo, manj kalorično hrano.

Mastno, težko hrano in sladice zamenjajte za manj kalorična živila, predvsem za sveže sadje in zelenjavo. Od sadja si privoščite slive, fige, kivi, hruške, jabolka …, od zelenjave pa je še posebej priporočljivo zelje, odlična so tudi žita in stročnice. Prva tako posezite po pustem mesu in oreščkih.

Telo napolnite z vitaminom C.

S pomočjo sadja in zelenjave v svoje telo vnesite nekaj pomembnega vitamina C. Lahko vzamete tudi kakšno šumečo tabletko z večjo vsebnostjo vitamina C, ki velja za odličen antioksidant, saj varuje pred prostimi radikali in toksini.

Bodite športno aktivni.

Glede na to, da ste več dni obilno jedli in spili precej kaloričnih pijač, se boste veliko bolje počutili, če se boste vsak dan vsaj malo sprehodili. Postopoma začnite tudi z daljšo in aktivnejšo vadbo. Telovadite vsaj 3-krat tedensko. Med vadbo se boste močno prepotili in tudi prek znoja iz telesa odstranili nekaj odpadnih snovi, ki ste jih vase vnesli med božično-novoletnimi prazniki.

Pojdite v savno.

Savna je odličen način, da iz telesa odstranite vse strupe. Finska savna je najbolj vroča, temperatura v njej se giblje kar med 70 in 100 stopinjami Celzija. Telo se močno poti in tako se iz njega izločijo številne odpadne snovi. Vroč zrak finske savne prav tako odlično sprosti mišice, ki so morda utrujene od napornih novoletnih zabav. S savno boste vaš imunski sistem tudi dodatno okrepili, prekrvavitev pa se vam bo izboljšala. Za infrardečo savno je značilno, da prodira nekoliko globlje v telo in segreva tudi notranje organe. Ob vsem tem pospešuje tudi prekrvavitev telesa, vzpodbuja presnovo in poveča porabo kalorij. Temperatura infrardeče savne je med 50 in 60 stopinj Celzija. Tovrstna savna je primerna in predvsem bolj varna za tiste, ki ne prenašajo visokih temperatur.

Razstrupite in prečistite telo na način, ki je za vas najboljši in ob katerem boste tudi uživali. Pa srečno ;)

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja