5 zlatih pravil jutranje telovadbe

  • 11. 03. 2016
5 zlatih pravil jutranje telovadbe

To verjetno ne bi smelo biti tako. Konec koncev, začetek jutra vpliva na preostanek dneva. Tako je tudi pri dietah in treningih. Če ste vstali z napačno nogo iz postelje, je velika verjetnost, da boste pohiteli do hladilnika, se pregrešili s sladico in napačno prehrano. Če ste ljubitelj omrežij, boste še hitro pregledali svoj facebook zid in napisali kakšno objavo, ki opisuje vašo slabo voljo. Na koncu pa boste spoznali, da nimate dovolj časa za jutranjo telovadbo. Slabo jutro postane slab dan. 

Čeprav se morda počutite, da ste prekleti ali se izgovarjate, da niste "jutranji človek", vam ni potrebno, da je tako. Obstaja način, da se zbudite bolje, izboljšate svoje razpoloženje, pospešite svoj metabolizem, zgradite mišice, pokurite odvečno maščobo in se odpravite na delo z občutkom energije. Najboljše od vsega pa je, da vam to vzame le nekaj minutk.

Podali vam bomo nasvete v upanju, da boste srečnejši in bolj produktivni čez dan. Morda pa boste vsaj zmanjšali slabo voljo v jutranjih urah.

Zbudite se z rutino nevronske jutranje telovadbe

Zasnova nevronske jutranje telovadbe je zelo preprosta. Vzame vam le 5-10 min časa. Namen telovadbe je zbuditi vaš živčni sistem, pospešiti krvni obtok v telesu, brcniti hormone v višave in telesu povečati ogromno količino kisika. Tako boste svoje možgane postavili v stanje ogromne produktivnosti.

Sama vrsta telovadbe ima različna imena in ste jo morda že zasledili, saj je znana že od vsega začetka bodybuildinga. Ne glede na različna imena pa ima resnične koristi. Takšno jutranjo telovadbo moramo začeti izvajati takoj, ko vstanemo iz postelje in jo delati na tešče. To bo pospešilo izločanje rastnega hormona in izboljšalo vašo občutljivost na inzulin.

Prav zaradi jedrnatosti, intenzivnosti in prožnosti vaše telo povzroči proizvodnjo endorfina (dobro kemijsko počutje v možganih). Z drugimi besedami, po končani vadbi boste imeli občutek, da ste najboljši na svetu.

Kako zgraditi dobro rutino za nevronsko jutranjo telovadbo, pa si poglejte 5 pravil.

1. Obvezno jo morate izvesti takoj, ko se prebudite

Ena izmed zelo težkih stvari, saj boste morali vnesti v svoje življenje novo navado. Ustvarili boste navado svojemu telesu, da takoj, ko se prebudite, vaše telo čaka dejavnost. Na začetku se bo vaše telo upiralo, ampak s prakso bo vse skupaj čez čas postalo lahkotno.

Verjetno se sprašujete:"Ampak resno ... prav, ko sem se zbudil?" Seveda, lahko greste še na toaleto in popijete kozarec vode, ampak to je to.

2. Imeti morate vsaj eno eksplozivno vajo

Eksplozivnost  je pri jutranjih vadbah zelo pomembna, zato poskušajte imeti vsaj eno takšno vajo. S tem boste pognali svoje telo, pospešili pretok krvi, povečali grajenje mišic in izboljšali svoj metabolizem za prihajajoči dan.

Primerne vaje: Počepi, izpadni koraki, eksplozivne sklece …

Primer eksplozivne vaje: počep - poskok.

3. Imeti morate vsaj eno statično raztezanje v vaji

Izboljšanje pasivne gibčnosti vam bo koristilo pri vsakodnevnem neatletskem življenju. Občutek, ki nastane po končanem raztezanju, je božanski. Veliko ljudi je danes zelo negibčnih in s takšnimi vajami boste vse skupaj izboljšali in prebudili telo.

Primer: Na levi Hindu Push, desno plank hops ...

4. Biti mora kratko in sladko

Ne pozabite, vaša jutranja vadba je nekaj, kar bi želeli narediti vsak dan in to vključuje tudi druge vadbene dni. Ne želite pretiravati in postati celo utrujeni za preostanek dneva. Ali še huje, da bi zaradi tega prestavili svojo redno športno dejavnost, ki jo imate na urniku (fitnes, tek itd.)

Splošno pravilo jutranje telovadbe naj bo časovno pod 15 minut in naj ne vključuje ponovitev vaj, ki bi vas obremenile. Se pravi, da ne naredite toliko počepov, da še komaj stojite. Jutranja telovadba je namenjena prebujanju telesa.

 5. Ustrezati mora vašim estetskim ciljem

Če ste ženska, ki želi oblikovati svojo zadnjico in prsni koš boste verjetno osredotočeni bolj na počepe in vajam temu primerno. Če ste moški, ki cilja na rame in mišičasta stegna, boste vaje priredili temu primerno.

 

Verjamem, da ste pridobili kar nekaj predlogov in idej. Kar pa je najbolj pomembno pa je - vztrajnost! Začetki jutranje telovadbe so pri nekaterih prava muka, ampak je vredno začeti in tudi vztrajati.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja