Očistite hladilnik na naraven način in se znebite neprijetnih vonjav

  • 14. 11. 2017
Očistite hladilnik na naraven način in se znebite neprijetnih vonjav

Čiščenje hladilnika je lahko zamudno in za marsikoga neprijetno opravilo. Toda s pravim načinom boste tudi tej nalogi hitro kos.  

Preden začnete s čiščenjem hladilnika ga nastavite na ničlo in izklopite. Če se le da, živila shranite na hladno. Za shranjevanje sadja in zelenjave hladen prostor niti ni tako pomemben. Jajca, maslo, jogurt in podobne izdelke, ki morajo nujno biti na hladnem, pa začasno postavite v klet ali na balkon.

Pred samim čiščenjem iz hladilnika odstranite police, ki jih posebej očistite v pomivalnem koritu. Nato se lotite notranjosti, ki je po koncu nikar ne pozabite osušiti s kuhinjsko krpo. 

In s katerim čistilom očistiti hladilnik?

Za čiščenje hladilnika ne potrebujete gore čistil, ampak za temeljito čiščenje zadostuje že pomivanje s krpo, namočeno v blago milnico. Če čistila kupujete, se vsekakor priporočajo neagresivna, ekološka čistila.  

Priporočamo: čiščenje s sodo bikarbono je zelo učinkovito

O čiščenju s sodo bikarbono je bilo že precej napisanega. Soda velja namreč za zelo vsestransko, saj se lahko uporablja za različne namene, in tudi čiščenje je eden izmed njih. Zmešajte četrt skodelice sode in četrt skodelice vode, da dobite ravno prav gosto mešanico čistila, s katero zdrgnete notranjost hladilnika, priporočljivo pa je, da se lotite tudi njegove zunanjosti.

Soda bikarbona ima to značilnost, da učinkovito nevtralizira vonjave v hladilniku in ne zagotavlja le brezhibne čistoče, ampak tudi svež in naraven vonj.

Tudi soda bikarbona in kis kot domače ekološko čistilo

Še boljši učinek čiščenja in razkuževanja pa boste dosegli z mešanico kisa, vode in sode. Zmešajte pol skodelice kisa v litru vode in dodajte še nekaj sode bikarbone.  

Ali ste vedeli?

Pravilno shranjevanje živil je seveda ključno, da v vašem hladilniku ne bo neprijetnih vonjav. Če pa se te vseeno pojavijo, jih odpravite na naraven način tako, da v hladilnik postavite katero izmed naslednjih sestavin:

  • Skodelica žitnih zrn,
  • na rezine narezana limona,
  • časopisne strani, namočene v vodo,
  • posodica s sodo in pecilnim praškom,
  • skodelica kave.

 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja