Perfektne velikosti klasičnih vzglavnikov: otroška, standardna ali povečana?

  • 28. 06. 2019
Perfektne velikosti klasičnih vzglavnikov: otroška, standardna ali povečana?

Katere so najpogostejše velikosti vzglavnikov? Zakaj so prevleke za vzglavnike bolj pogoste v določenih dimenziji? Katero dimenzijo vzglavnika izbrati, da ga boste kar najlažje in najhitreje oblekli v prilegajočo posteljnino?

Da si ne bi zaradi teh vprašanj preveč belili glave ali celo po nepotrebnem prebedeli noči, smo za vas pripravili kratek vodič po velikostih vzglavnikov. Tako lahko izberete dimenzijo, ki bo povsem ustrezala vaši predstavi o udobju.

Preden začnemo naj le omenimo: dimenzije veljajo za klasične vzglavnike, dimenzije anatomskih pa so poglavje zase, saj so posebej prilagojene spalnemu položaju na hrbtu ali boku.

Otroška dimenzija vzglavnika

Otroški vzglavnik iz bambusa My first pillow

Otroška dimenzija vzglavnika je najmanjša v naši ponudbi klasičnih vzglavnikov in meri 40 x 60 cm. Posebej je prilagojena otrokom od enega leta naprej, a če iščete manjši in nekoliko nižji vzglavnik, vam nihče ne brani, da ne izberete te dimenzije zase.

K tej dimenziji se popolnoma prilegajo manjše prevleke za vzglavnike dimenzije 40 x 60 cm. A če takšne prevleke ne dobite, bo dobra izbira tudi prevleka dimenzije 50 x 70 cm. Robove malce podvihate in že se lahko prepustite odličnemu spalnemu udobju.

Standardna dimenzija vzglavnika

Klasični vzglavnik Hitex Bamboo All side sleep

Najpogostejša dimenzija vzglavnikov meri 50 x 70 cm, in je nekoliko večja od otroške. Standardna velikost vzglavnika je najpogostejša v zakonskih posteljah, saj se dva vzglavnika perfektno prilegata francoski postelji in ležišču s širino 140 cm.

Ker je ta velikost vzglavnika tako pogosta, boste v naši ponudbi posteljnin našli pester nabor prevlek za vzglavnik z dimenzijo 50 x 70 cm. Na voljo so vam posteljnine iz 100 % bombažnega renforce platna in 100 % bombažnega satena v mnogih barvah in vzorcih.

Povečana standardna dimenzija vzglavnika

Klasični vzglavnik Vitapur Andorra z bambusovimi vlakni

Za tiste, ki iščete kar največ udobja, pa ponujamo tudi dodatno povečano dimenzijo vzglavnika, ki meri 60 x 80 cm. Kupljeni za par, bosta odlična izbira za francosko posteljo in ležišče širine 160 cm.

Vzglavnik s to dimenzijo je primeren za vse spalne položaje, namenjen pa je vsem, ki imajo radi kar največ udobja. Prevleke za vzglavnik 60 x 80 cm je nekoliko težje dobiti, zato smo poskrbeli, da boste tudi za dimenzijo tega vzglavnika pri nas našli posteljnino s prilegajočo prevleko vzglavnika. Na voljo so vam posteljnine iz 100 % bombažnega renforce platna in 100 % bombažnega satena.

Deli objavo: