Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate denar

  • 4. 03. 2018
Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate denar

Sanje o denarju nam lahko ogromno povedo o naših željah v budnem stanju, prav tako pa jih lahko interpretiramo na več načinov.

Simbol denarja v sanjah

Denar je v moderni družbi simbol moči in ima lahko neustavljiv nadzor nad številnimi dogodki v vašem življenju. Denar lahko predstavlja tudi določeno obliko varnosti za prihodnost.

V sanjah denar pooseblja vrednoto, osebno vrednost, ki jo ima oseba do sebe, konec koncev pa tudi do drugih oseb.

Najpogostejše razlage sanj o denarju so:

Denar kot srebro

Te sanje so pogosto interpretirane kot simbol čistosti. Sanje o srebru v drugačni obliki, kot je recimo nakit, izražajo potrebo po zavedanju, kaj je v življenju resnično pomembno in kakšne so vaše vrednote.

Dajanje denarja

Te sanje ponavadi niso škodljive. Če v sanjah radodarno nekomu dajete denar, lahko to nakazuje, da morate več časa posvetiti osebam, ki so vam blizu.

Dajanje denarja drugim lahko pomeni tudi, da čutite določeno potrebo zadovoljiti druge, da bi se sami počutil bolje.

Če sanjate o ponavljajočih nakupih, lahko to pomeni, da morda preveč zapravljate in dajete prednost materialnim dobrinam, kar naj bi povečalo občutek vaše vrednosti.

Prejemanje denarja

Če denar dobite od neznane osebe, lahko to pomeni, da se morate začeti bolj ceniti. Če je oseba, ki vam daje denar poznana, lahko to nakazuje, da vas ta oseba ceni bolj, kot ste si morda sploh predstavljali.

Če osvojite neko določeno vsoto denarja, lahko to simbolizira, da imate sposobnost v življenju doseči še veliko več. Če je ta vsota večja, pomeni, da potrebujete več samozavesti in dokažete ostalim, da zmorete več kot so mislili. Nekateri sanjajo celo, da denar najdejo, kar lahko pomeni srečo na vseh ravnem v realnem življenju. Če sanjač dobi nazaj denar, ki ga je posodil, lahko to nakazuje na izboljšanje situacije, pa naj bo to finančna ali na katerem drugem področju.

Izgubiti denar

Te vrste sanj načeloma ne pomenijo nič dobrega. To lahko pomeni, da sanjač zapravlja čas in energijo na več ravneh, tako v službi kot medsebojnih odnosih. Izguba denarja lahko vodi do dvomov prevzeti kontrolo nad svojim življenjem.

Denar v obliki zaklada

Denar, zlato, nakit ... To lahko nakazuje na določen srečen dogodek v bližnji prihodnosti. Lahko se nanaša tudi na vaše boljše zdravje, na službo, kjer boste uspešnejši.

Denar v obliki dediščine

Denar v obliki dediščine, ki ga zapusti določena oseba, lahko pomeni pozitivne lastnosti (npr. ambicije, nesebičnost, pogum …), ki sanjačevo samozavest v realnosti še dodatno okrepijo.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja