Pomen sanj: kaj pomenijo sanje o smrti

  • 11. 03. 2018
Pomen sanj: kaj pomenijo sanje o smrti

Sanje o smrti ali umiranju na splošno simbolizirajo določeno obdobje v vašem življenju, ki se je končalo oz. se končuje, začenja pa se nekaj povsem novega.

Tako kot vse sanje imajo tudi sanje o smrti več pomenov, ki pa načeloma nimajo negativnega prizvoka.

Smrt pomeni nove začetke

Če sanjate o lastni smrti, lahko to simbolizira notranje spremembe, preobrazbe, raziskovanja samega sebe in prihajajoče pozitivne dogodke, povezane z vami in vašim življenjem. Morda ravno prehajate neko določeno obdobje in postajate bolj poduhovljeni. Pred vami so velike spremembe z novim začetkom, preteklost pa puščate za sabo. Morda ste ravno pred poroko oz. ločitvijo, mogoče ste postavljeni na nov položaj v službi ali pa se nameravate preseliti. Če morda sanjate, da svojo smrt zaigrate, lahko to pomeni, da prevzemate kontrolo nad svojim življenjem in začenjate povsem novo poglavje.

Če sanjate o smrti svojega nekdanjega partnerja, vam lahko to podzavestno naznanja, da je vaše trenutno razmerje mrtvo in da je čas, da se premaknete naprej in začnete znova. Sanjati o smrti svojih še živečih staršev pa lahko pomeni, da prestajate pomembno spremembo v svojem življenju. Vaš odnos s starši je prešel na povsem novo točko.

Smrt ponazarja, da je del vas zamrl

Metaforično lahko umiranje pomeni konec oz. odmik od vaših starih poti, slabih navad in ostale negativne energije v vašem življenju. Torej umiranje ne pomeni vedno fizične smrti, ampak prej konec določenega obdobja v vašem življenju. Če sanjate o mrtvi osebi, lahko to pomeni, da želite določene vidike življenja potlačiti, morda ravno tiste, ki jih ta oseba pooseblja.

Na splošno sanje o določeni umrli osebi simbolizirajo vaša čustva do nje, ki so mrtva ali pa lahko te sanje predstavljajo točno določeno izgubo v odnosu do te osebe. Če vidite v sanjah umreti popolnega neznanca, lahko to ponazarja, da se želite povsem odmakniti od dogajanja v svoji okolici. Če sanjate smrt otroka, to pomeni, da morate postati zrelejši in bolj resni ali pa, da dušite svojega notranjega otroka.

Smrt ponazarja pobeg

Sanjati o lastni smrti lahko pomeni, da obupano poskušate pobegniti od svojega vsakdanjika, ki ga spremljajo prevelik stres, odgovornost ali celo boleče razmerje.

Smrt pomeni žrtvovanje

V nekaterih primerih lahko sanje o smrti simbolično nakazujejo vaše žrtvovanje. Mogoče se počutite, da vedno postavljate potrebe drugih pred svoje.

Smrt pomeni soočanje z umiranjem

Sanje o smrti lahko ponazarjajo vašo podzavestno soočanje z idejo o smrti in smrtnostjo. Naravno je, da vas misel na smrt in takšne sanje vznemirijo. Kako in kdaj se bo to zgodilo? Bo bolelo? Včasih je težko zavestno razmišljati o smrti, saj ta tema še vedno predstavlja nekakšen tabu. Kot rezultat tega so občutki, potisnjeni v nezavedno, kar lahko izbruhne v vaših sanjah.

Če je kdo v vašem življenju že dlje časa bolan ali celo umira, potem takšne sanje o smrti niti niso čudne. Pravzaprav se lahko pojavljajo celo pogosteje.

Smrt pomeni manjkajoče karakteristike

Sanje o smrti ljubljene osebe lahko poosebljajo tudi določene lastnosti te osebe, ki bi si jih vi želeli imeti. Vprašajte se, kaj dela to osebo tako posebno oz. kaj vam je na njej še posebej všeč. Morda je ravno to nekaj, kar pogrešate v svojem razmerju ali življenju nasploh. 

Smrt pomeni zamero

Neposredno lahko sanje o smrti pomenijo tudi globoko zamero, ki jo gojite do določene osebe.

Smrt pomeni nujen korak naprej 

Zastrašujoče sanje o smrti lahko pomenijo tudi rdečo luč, da v življenju nujno potrebujete spremembo in prevzamete določeno odgovornost za svoja dejanja. Pomislite, kako se počutite ob takšnih sanjah, morda vas takšni občutki spremljajo tudi v realnem življenju.

Če sanjate o svoji smrti, lahko to nakazuje tudi na morebitne zdravstvene težave. Mogoče že dlje časa odlašate obisk pri zdravniku ali pa morate samo preprosto opustiti nekatere življenjske navade.

 

Sanj o smrti nikoli ne jemljite dobesedno. Nanje glejte simbolično, saj v večini primerov nakazujejo, da je v vašem življenju morda čas za konec nekega obdobja ali pa vsaj čas za določene spremembe in korak v drugo smer.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja