Posteljnina je pomembna!

  • 29. 12. 2016
Posteljnina je pomembna!

Ustrezna velikost odeje in s tem posteljnine sta ključ do boljšega spanca.

Izbrali ste popolno posteljo, sedaj pa se soočate z vprašanjem, kako izbrati odejo, vzglavnik in seveda posteljnino. Preberite naše nasvete, ki vam bodo zagotovo pomagali pri izbiri.

Za kakovosten spanec je ob ustrezni izbiri same velikosti postelje in seveda ležišča pomembna še izbira velikosti odeje, vzglavnika in s tem tudi posteljnine. Le tako se boste zares zbujali spočiti in z nasmeškom na obrazu. Marsikdo ne nameni posebne pozornosti posteljnini, ki predstavlja piko na i za kraljevski spanec. Pazite, da ne kupite premajhne ali prevelike posteljnine glede na velikost odeje in vzglavnika. To posledično pomeni neudobje, saj se posteljnina »grbanči« in vam tako prikrajša dober spanec.

Enojna postelja dimenzije 90 x 200 cm.

Pri enojni postelji potrebujete odejo velikosti 140 x 200 cm, s tem pa mora biti tudi posteljnina enake dimenzije.  

Francoska postelja 140/160 x 200 cm.

Pri francoski postelji je najprimernejša izbira velikost odeje 200 x 200 cm, tako pa tudi posteljnine.

Zakonska postelja 180 x 200 cm.

Za zakonske postelje je najboljša velikost odeje 250 x 200 cm in seveda posteljnina enake velikosti.

Če želita s partnerjem vsak svojo odejo, potem izberite 2 odeji 140 x 200 cm in s tem tudi posteljnine. Tisti, ki ste višje rasti, izberite podaljšano odejo na 220 cm dolžine. Pri tem seveda pazite, da bo tudi posteljnina take velikosti.

In kako je z dimenzijo vzglavnika?

Še nekaj let nazaj  je velikost  60 x 80 cm veljala za standardno, danes pa se vse bolj uveljavlja tudi 50 x 70 cm. Ne glede na to, kako velik vzglavnik boste imeli, izberite prevleko primerne velikosti.

Posteljnina je tudi okras vaši spalnici.

Posteljnina ni namenjena samo zaščiti vaše odeje in vzglavnika pred madeži in umazanijo, ampak popestri tudi videz vaše spalnice. Zato bodite pri izbiri posteljnine kar najbolj izbirčni in izberite le najboljše materiale ter seveda barve in vzorce, ki se bodo podali vaši spalnici in vašim željam.

Pokukajte na našo spletno stran, kjer si oglejte, kakšne barve in vzorci posteljnin so trenutno moderni.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja